Basikal Tua Haji Bakhil bin Haji Kedekut utk Dijual!!

View previous topic View next topic Go down

Basikal Tua Haji Bakhil bin Haji Kedekut utk Dijual!!

Post  fahme burger on Fri 21 May 2010, 12:06 pm

Al kisah..
Maka tersebutlah kisah di waktu haji Bakhil sedang kemaruk nak kawin selepas kematian isterinya.....
Labu dan labi bertungkus lumus membantu si Haji Bakhil untuk membantu beliau kawin lagi...
lalu berkata si haji Bakhi kepada orang gajiannya

"Labu!!...."
"aku ini kekurangan sedikit lagi uwang nak kawin...aku nak kawin secara besar-besaran!Mungkin aku nak jemput penyanyi Inul dan Mas Idayu bergelek pada hari perkahwinan aku"
Dimana lagi aku nak cari uwang lebih lagi,labu!!!.."

Labu yang bijak lagi hensem,sepantas kilat menyuarakan pendapat nya kepada majikannya..

"Tuan haji,pada hemat saya,lebih baik pak haji menjual basikal2 di dalam stor pak haji tu...ada juga manfaat nya,pak haji!!"..ujar Labu
"Ya tak ya juga..bijak betul kepala hotak kau ni labu!!!..ujar haji Bakhil bin haji Kedekut...

di bawah ini,dilampirkan gambar basikal pak haji bakhil tersebut:



Bukan yang ini..ini gambar kereta Haji bakhil tersebut....cantik tak?
yang kat bawah ni gambar basikal haji Bakhil bin haji Kedekut tersebut...




Basikal no 1:


Basikal Robin Hood Sport Made In England
Saiz 26..




Seat asal..ada cop Made In England...





Rim depan belakang,ada cop made in England....

Basikal ini masih running condition..
masih mengekalkan keaslian wajah...
Amat sesuai buat para pengumpul basikal dan yang berminat pada barang2 lama...
Usia basikal ini sudah melebihi 40 tahun..
harga:Rm600 sahaja....



Basikal no 2:




Basikal Tua Raleigh..
saiz 28...
orang kampung panggil,BASIKAL LORI..
Buatan England.....
Keadaan:sederhana..no running condition
amat sesuai dijadikan hiasan di kedai atau di rumah buat para penggemar barang2 lama...

Harga:Rm320 sahaja



Basikal no 3:



Basikal Tua Buatan England...
jenama tak dapat dipastikan...
Umor basikal ni udah melebihi 50 tahun...
Basikal ini biasa nya dahulu mengankut getah sekerap,barang2 dagangan atau pun mengankut anak dara zaman dulu-dulu.....(buat pegi melaram kat taman tasik Taiping atau pun pekan Teluk Anson@Intan era 50an)

Harga:Rm278.40 aje...4 kupang tu,pengerasnya aje!!

Lokasi basikal2 ni:Kampung bahagia,Teluk intan......

No tel:019-541 7575 Mr Fahme Burger

jika berminat,sila telefon!kalau telefon tak dapat2,sila hempaskan telefon bimbit anda ke lantai sebanyak 3 kali dan selepas itu,sila ke public phone yang berhampiran untuk membuat panggilan.....terima kasih


fahme burger
Motor-Pages
Motor-Pages

Male Number of posts : 32
Age : 36
Location : Teluk Intan
Registration date : 2009-11-01

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum